söndag 13 september 2009

Klubbmästerskap i Tyresöbåtklubb


Igår seglade vi KM. Ombord på Emira fanns :
Johan som var fördeckare och trimmer
Palle som körde storsegel
Helena körde keyboard som vanligt
Emil och Elvira som hjälpte till att burka

På väg ut mot starten såg vi en motorbåt som hade kört upp på land. Helena filmade händelsen som ni kan se. Vi kom ut till starten i god tid för att öva lite. Vi gjorde en provstart med spinnaker. Det var tur att vi gjorde en provsättning av spinnakern för ringen till spinnakerbomen gick av samtidigt gick en av gajarna sönder. Det blev reparationer istället för mera träning men vi han laga i tid för starten.

Tävlingen gick mycket bra för oss inga större missöden med manövrar. Vinden låg på ca 4 m/s och vi hängde med våra x-båts konkurrenter bättre än väntat i den lätta vinden faktiskt så pass bra att vi ledde vid näst sista rundningen vid franska stenarna. Men där hände något. PÅ tidigare kryssar gick vi lite högre än Trixe(x-332) men nu hade de både bättre höjd och fart än oss. Det tog halva kryssen innan vi fick ordning på detta och fick bra höjd och fart. NU var dom i kapp och låg en båtlängd före oss i rundningen. Vi gjorde en bra rundning och lyckades punka Trixies spinnaker och gled om dom igen. Nu vr det bara mål rakan kvar. När vi närmade oss mål som gled Trixie i kapp oss igen och plötsligt vred vinden från syd ost mot mera syd syd väst. Då täckte dom vår spinnaker och gled i kapp oss. Vi åkte sida vid sida upp måt mållinjen och över mållinjen var dom ca 0.5m före oss. Vilken besvikelse!!! Efteren stund så gick besvikelsen över.Vilken segling vilken närkamp Jag har aldrig seglat i en så pass tajt situation förut.

Helena,Emil,Elvira och Palle sattes av på Malmakvarn där det var prisutdelning och middag. Johan och jag seglade hem båten till Fiskis. Jag tog sedan bilen ut till Malma och anslöt till fetsligheterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar